v4.0.9 Software Feedback

Welcome to day-one for the new version.

4.0.9 changes and limited to a couple bug fixes and a couple goodies.

Fixes: (this list will be appended as I sort out effectiveness)

-- Found the bugs killing us on J1708. Fixed that.

-- Created 'Radial' (round) gauges. Choose *either* "New Simple Gauge" or "New Radial Gauge".

-- Added TST Tire Pressure Monitoring--with a new menu section "Settings" (under /Tires)

-- Added "Fill Tank(s)" --To save you clicks and time. I didn't ask for the (s) ...yet a real bonus! Only have one? Hmmm....

-- Packed Drivers (as part of install) VMSpc is supposed to be completely portable. Now, it truly is. When it installs, a device-drivers folder is included. This way, when you copy your whole shebang onto a thumb-drive, the drivers will go with--rather than hunting around or downloading it again later.

-- COM port/ Serial/ WiFi changes (causing a hang) is fixed as well. Sometimes the program would get stuck in a time-out which never ended (if the wrong/ missing jib was selected.)

The Sample Layouts folder are not packed into the new build. That is still in a separate folder for now. ...work ongoing....

=================================================================

Your post must contain the Type and Operating system of your PC. # Tablet/ notebook or other -and-
# XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10...
# Also, include your coach specs (year and engine-model)

Posts missing this may get ignored--as it makes for more work to try to discover this... -thank you. :-) -Art

Transmission Indicator shows ??

I installed 4.0.9 and all seems OK except The Transmission Indicator shows ?? when engine running. Deleted and reinstalled gauge.
Engine type is "Cummins ISB XT (360 Hp).ENG" See signature for actual.

Was using 4.0.8 and the Transmission Indicator showed just Gear Attained.

Any ideas?
Thanks
Thomas

TJ Morgan
2018 Discovery LXE 39F
Freightliner XCM, Cummins ISB 6.7L
VMCpc on RCA Cambio tablet

TST Tire Pressure Monitoring

How is this integrated in 4.0.9?

Thanks
TJ Morgan
2018 Discovery LXE 39F
Freightliner XCM, Cummins ISB 6.7L
VMCpc 4.0.9 on RCA Cambio tablet, Win 10

No Trans gear displayed

I have the same results as 1st poster. No values shown for any trans information. All other gauges appear to work normally. Using a generic Windows 10 tablet.

Motor is a 2017 Cummins ISL, 450 HP on a Power Glide Chassis (Tiffin). Previous version did give me the "Gear Attained" info.
I have the 500 baud data port, green plug.

v4.1.0...enroute...

Good morning folks

Thank you(!) for the timely feedback--Connor has found the transmission (non-report) bug and squashed it. v4.1 will be uploaded later this morning. The only change is a fix for this "??-transmission" bug.

cheers

Art
//

TST implementation

The TST implementation is a roll-out--in that it's done in several teps.

The first step was (TST) fishing the core product to be able to interface with the J1939 engine bus (or RVC).

Second step was to get it on a example product as a proof--done
Third was adding it to the VMSpc code base; also done with v4.0.9.

Now...this next step is a firmware change to allow for the extra messaging that TST needs to give more information. --More than PressurePro.

So, the next step, in order to use the TST bridge unit, is to update the firmware in your JS501 jib to v1.15. Then, its just a matter of purchasing the equipment. I'm not sure how pricing works. While its all approved and now "In the software" that doesn't actually mean "In the warehouse." That info will be forthcoming, probably by way of the Silverleaf home page. ...stand by...

cheers

Art
//

OK, the updated installer for

OK, the updated installer for 4.1 took care of the missing Trans Gear info. Still just the "Gear attained" info, but I can live with that. I did notice a new gauge that I didn't have before. An "EGR Exhaust Gas Temp" PID 412 gauge in the PID list. It this new, or did I just miss it the first time around?

Detroit Diesel 515hp

My 2005 Detroit Diesel is getting all the correct info but it updates really slow.
Updates every 5 or 10 seconds, so it lags bad
Using tablet with windows X

Transmission indicator

I installed 4.10. The transmission indicator only shows gear attained and a ? for gear selected. Still having trouble with the Cruise indicator which shows a blinking SET - ON SET - OFF for the first few seconds then just shows SET for the remainder of the time. Windows 10 RCA generic tablet.

2018 Newmar DS4018 ISL9-450