VMS-440 In-dash Vehicle Monitoring System

440 CL and inverter

Xantrex RS3000 inverter and 440 CL. It appears that my RS3000 is starting to have problems. Goes into fault mode when changing incoming shore power. Generator doesn't seem to have any problems. Takes many, many tries to clear the fault, what ever it is as the 440CL doesn't show what the fault is or at least I haven't found the way to show it. If I end up replacing the inverter what is a good, easy one to swap in?

Tank Level Sensors

I am not getting any tank level readings through the TV or the SilverLeaf console. I have checked all the connections for the tanks and did find some corrosion and got that all cleaned up with some electrical cleaner and added a little dielectric grease to the connections. I found the TM-102 module and checked the tank sensor cables for corrosion there, none found but cleaned anyway. I have heard there are lights to indicate the TM-102 is on and communicating. Where are the lights located? I don't see any so now I am concerned the module had died or has no power. How do I test for power to the module?

50cycle and Silverleaf

What do you do when you want to plug your coach into shore power--but, say, you've landed your American-made coach in the UK? How does this 50cycle and 230VAC pan out on North American-style 220VAC 60cycle? The coach in question has this symptom: When plugged into shore power, the the transfer switch won't "pull in" (latch) and the error "Bad Frequency" is displayed on the Total Coach panel. I've emailed this question out specifically to folks who have indicated they're in the UK. Yes--All Six Of Them! ;-) You folks and anyone else with specific knowledge are welcome to join us to reveal your clever solutions. And, if things were sometimes by trial and, er...retrial--share those too! cheers Art //

Gen won't start or stop from inside panels

VMS 440 CL in a 2009 CC Magna, Onan 12.5 KW genset. Can start and stop only from the switch on the gen itself. The tanks read OK except the previous owner obviously didn't know how to properly take care of a black tank, it reads ¼ full with just a couple gallons in it. Has the original 3000W PS inverter. Right now it's in the shop with a dropped valve in #6, second time in 25,000 miles. Will read more of the info in the other posts to see if that gives me a clue.